Når du kjøper en Avrina valp... 

Alle valpekull som blir født her i huset vokser opp i husets datarom og/eller stue. Kattunger og kineserkull er på datarommet de første par ukene, sidenhen er de i stua. Storpuddelvalpene er i stua hele tiden, og det fungerer alldeles utmerket.

Når de små vokser opp der vi er mest og blir håndtert og fotografert fra fødsel så og si, blir de naturligvis maksimalt godt sosialisert og preget på både barn og voksne mennesker, samt andre hunder og katter og de naturlige lydene som finnes i et hjem som TV, støvsuger o.l.

Hage har jeg også, så de vil også ha smakt utelivets gleder når vær, årstid og temperatur tillater det.

Jeg gjør alt hva jeg kan for mine små den tiden de er her, og ønsker selvsagt at de havner i nye, gode hjem hvor deres nye eiere fortsetter å gjøre sitt beste for sine små, og behandler dem som de dyrebare, fine, fullverdige familiemedlemmer enhver hund fortjener å være.

De får markekurer 2-4-6 og 8 uker gamle. Etterat de flytter, bør nye eiere følge opp dette og gi ved 10 og 12 og 16 ukers alder - og gjerne igjen 6 mnd også. Deretter 1-2 ganger pr. år eller ved behov.

De har fått sin første vaksine innen de drar, og i den anledning også undersøkt av veterinær - helseattest og vaksinasjonskort vil medfølge.

De er også mikrochippet - dvs identitetsmerket.

Registrerte i NKK er de også naturligvis.

Til Storpuddelvalpene medfører valpeheftet til Norsk Puddel Klubb.

Når en valp har flyttet ut, er det sterkt ønskelig at man fortsatt beholder kontakten via telefon, mail og besøk.

Jeg vil arrangere kulltreff, og håper at flest mulig vil kunne ha anledning til å være med på disse.

Alle valpekull blir helsesjekket av en veterinær før de selges - og det medfører som sagt en egen helseattest på dette, den avdekker valpens almenntilstand, og man vil her også bla se til hvorvidt hannhunder har fått ballene sine ned i pungen slik de skal.

Allikevel er det ikke alt man vet om valpene når de er såpass unge !!

Derfor er det et ønske/ krav om at samtlige valper sjekkes for følgende når de har fyllt 1 år ;

Kinesere sjekkes for patella luxasjon - dvs løse kneledd. Dette kan en veterinær avdekke ved å kun kjenne på hunden.

Videre sjekkes kinesere for kcs - dvs hvorvidt de har tørre øyne eller normal fuktighetsproduksjon der.

Det å sjekke for patella luxasjon og tørre øyne, vil jeg gjerne at gjøres hos den samme veterinæren samtidig - at vi drar sammen og gjør dette sammen dersom geografisk avstand ikke er helt urimelig. Og da helst på Sørum og Fet veterinærklinikk hos veterinær Per Jacop Ølstad. Det er en rolig, behagelig og dyktig veterinær som kan sine saker, og har masse kinesererfaring ikke minst.

Grunnen til at jeg foretrekker å gjøre dette samlet, er at ikke alle veterinærer er like flinke her - så en hund som faktisk har grad 1 kan risikere å bli frikjent dersom veterinæren som kjenner ikke er dyktig nok.

Øyelyses bør de aller helst også - gjerne ca rundt 2 års alder - avelshunder ca annethvert år - øyelysningen vil da avdekke hvorvidt hunden har pra eller ikke på daværende tidspunkt. Pra er en øyeskykdom som kan føre til blindhet. Øyelysning gjøres av noen veterinærer - dog ikke alle. Det arrangeres også øyelysninger på NKK utstillinger vet jeg.

Storpudler HD rønges og AA røntges - dette gjøres da samtidig - dvs ved samme undersøkelse.Hunden vil da dopes ned hos veterinæren, og man røntger da for å finne ut om hunden har hd - hofteleddsdysplasi eller AA - dvs albueleddsartrose. HD og AD resultater legges dessuten til på hundens side offisielt hos NKK.Også her er det ønskelig med øyelysning for pra - første gang ved 2 års alder - og avelshunder lyses gjerne før hver parring.


Samtlige helseresultater - positive eller negative legges uansett ut her på hundenes sider her hos meg !!


Dette var da litt om helse, for selv om man leverer valpen ship shape med en godkjent helseattest 8 uker gammel, er det dessverre ingen garanti for at alt fortsatt vil være bra når valpen vokser seg litt større.

Derfor anser jeg det som meget viktig for mitt oppdrett at samtlige valper som blir født her hos meg sjekkes for ovenstående, enten han/hun er tiltenkt i fremtidig avel, eller *bare* skal være familiens kosehund, venn og kamerat.

Og sist men ikke minst, vil alle valpene i ethvert kull ha sine egne individuelle sider her, og det er mitt inderlige ønske at dere eiere vil sende meg bilder via mail jevnlig så nettopp din Avrina hunds side kan holdes varm med bilder...gjerne gjennom hele hundens liv for den delen.

Det er full mulighet for å følge valpene ved besøk her hos meg ukentlig om så ønskes - fra valpene er 3 uker gamle og til de er leveringsklare 8 uker gamle. Dersom geografisk avstand umuliggjør et besøk innen valpen hentes, kan kullet/valpene uansett følges her fra hjemmesiden min.

Jeg sender imidlertid ALDRI en valp avgårde til sitt nye hjem med fly - det er et KRAV at valpekjøperne selv kommer hit for å hente sin lille - uansett hvor i landet dere befinner dere.

Og et valpekjøp med en Avrina slutter ikke i det øyeblikket du drar hjem med den sterkt etterlengtede.

Jeg håper & tror på kontakt & vennskap også i årene som kommer etterpå -- og dersom det er noe dere lurer på, må dere aldri nøle med å ta kontakt.
 
 
 
 
Norsk English
Twobarks Design