S* Bare Essential III Sabriel
"Sabriel"

S* Bare Essential III Sabriel

26.11.07.

Det var jo egentlig ikke meningen at hun skulle få bli min. Jeg kunne få velge mellom* blå og den ene blåpaddan*, og Isabelle sendte meg en liste med navn jeg kunne få velge et utifra også. Jeg valgte navnet Nehima. . . .og da jeg besøkte kullet for første og eneste gang 25.09.07. ble det da besluttet at *blåpaddan* skulle bli min, og dermed få navnet Nehima.

Men ingen kjenner morgendagen...og ved første veterinærsjekk 16.10.ble det da avdekket at min Nehima hadde et hull i sitt lille hjerte. Jeg ble bare målløs da Isabelle ringte meg og fortalte det.Veterinæren hadde forespeilet den vesle et langt og lykkelig liv forhåpentlig - til tross for hullet i hjertet -- men da kun som selskapskatt naturligvis. Avel på henne var da klart utelukket.

Isabelle tilbød meg sjenerøst nok først Sabriel istedet, og Nehima *på kjøpet* i tillegg til Sabriel, og det takket jeg først ja takk til, men *da jeg fikk tenkt meg litt om* var det mest fornuftige å kun ta Sabriel da, og Nehima fant da Isabelle heldigvis et annet godt hjem til.

Vakre, vidunderlige Sabriel som først var påtenkt å eksporteres til USA, men som Isabelle istedet hadde tenkt til å beholde selv..

Så er hun så fantastisk real at jeg da får henne når det nå ble som det ble med Nehima !!

Jeg var/er strålende fornøyd med det, siden hun var *the pick of the litter* ;-)

Tenk - jeg som var der en hel dag den 25.09.og da hadde Nehima i mine armer nesten hele tiden. . .og så ble det likevel Sabriel jeg skulle få hente hjem den 7.11.07.

I tastende stund har det vesle, vakre, gode lille lysvesenet Sabriel snart vært her en måned - vi skriver fremdeles november, nærmere bestemt den 26.11.07 -- men det føles som om hun har vært her mye lengre enn som så...

Og jeg bare ELSKER henne, det er helt klart ! Dersom alle hadde hatt en sphynx i familien, hadde nok verden vært et bedre sted for oss alle, for maken til hengivenhet, varme og nærhet som hun gir, har jeg aldri opplevd fra en katt før.

Hennes hud er bare silke, helt utrolig glatt, deilig, varm, varm og myk og deilig å ta på, atskillig mykere enn en nybarbert kineser. Og Sabriel bare elsker fysisk nærhet, som å ligge i halsgropen, eller å sitte på skulderen.Hun liker forresten godt å sutte også, å sutte på halsen min.Hun smatter og maler og sutter i vei, og lager diverse merker på halsen min, men det er greitt.

Har hørt at andre sphynxer gjør det samme - så vi får bare se om dette er et forbigående fenomen eller ikke.

Utrolig nok ble hun akseptert av husets øvrige katter med en gang. Alle tok snilt og vennlig imot henne uten sure miner, og det hadde jeg slett ikke ventet. Det var bare fantastisk bra også der, og Hermine er den av kattene hun tyr seg mest til, og liker best å ligge inntil.

Men alle er de vennlige mot henne.

Nå klarer hun å hoppe ned fra kjøkkenbenken, men ikke opp på den.Så om natten står maten hennes på gulvet ved siden av kattedoen her på datarommet, men om dagen står den oppå benken, også løfter jeg henne heller opp på benken hundreogfjerten ganger pr. dag for at hun skal få spist nok.

Med 5 hunder i huset som gjerne hadde spist kattematen dersom den stod på gulvet, er vi bare helt nødt til å ha kattematen på benken, så den da varer lengre.Jeg har nemlig ikke tenkt å fore husets hunder med kattemat nei...

Sabriel er meget nysgjerrig, og meget glupsk på mat, både sin egen og det vi andre spiser.Appetitten er god, og hun spiste med en gang vi kom hjem med henne.Også det imponerte meg, at hun følte seg så trygg her med en gang hun kom hjem at hun ville spise ;-)

Da Sabriel omsider inntok mitt hjem, var hun resultatet av en mangeårig drøm som da gikk i oppfyllelse. Jeg tror jeg har vært forelsket i sphynx fra første gang jeg så dem i levende live på en katteutstilling.

Men da jeg besøkte Isabelle og kullet den første gang 25.09. i år, var det mitt livs aller første *private* møte med rasen, dvs utenfor en utstilling.

Det var bare helt fantastisk å se og oppleve dem i hjemmelige omgivelser, og få se flere voksne og unger i ulike aldre og farger.

Og alle hadde de et meget godt og imøtekommende, nysgjerrig temperament.

Det ser ut til at sphynx i større utstrekning enn andre katteraser setter pris på fysisk nærhet med sine mennesker. De er meget kjærlige, *klengete* og hengivne, og jeg bare elsker at de er det.

Aldri mer et hjem uten sphynx sier nå jeg. Den rasen har kommet for å bli her i huset i allefall, og jeg håper inderlig at jeg får ha Sabriel ved min side i mange, mange år fremover. Hver eneste dag med henne er en god dag, jeg føler meg så lykkelig over å endelig ha fått en sphynx i huset at det kan knapt beskrives.

Takk så mye til Isabelle og Carl Magnus for at dere har så fantastisk vakre, sunne gode katter med godt temperament, og fordi dere er de mest omsorgsfulle oppdrettere som gir deres små den aller beste start i livet.

Jeg er fryktelig glad for at skjebnen ledet meg til dere, og at det var nettopp *Bare Essential III Sabriel som endte med å bli mitt første eksemplar av denne praktfulle rasen.

Mer om henne vil bli nedtegnet her etterhvert som jeg har noe å berette om ;-)

20.12.07.


Hun er et lite lysvesen, en liten engel i sphynx skikkelse. En liten kjærlighetsklump - bare så varm og god og fiiin.

Det er ikke sant at ikke kjærlighet kan kjøpes for penger, for det kan det. Da jeg kjøpte Sabriel, kjøpte jeg ren og skjær kjærlighet. Hun er bare sååå god og gir masse av seg selv hver eneste dag hun lever her med meg.

Lille kjærlighetsklumpen min ! Så varm og god - VARM både på utsiden og på innsiden !!!

Å leve med en sphynx i huset er simpelthen gourmet ! Luksus deilig. Bare det å berøre henne gjør meg salig av lykke - hun er såå god å ta på, og jeg er overbevist om at bare det har en healende effekt i seg selv - ikke bare å berøre Sabriel, men også de andre 4bente vennene mine her naturligvis. ikke å forglemme dem.

Men blant katter. . .hun er bare i særklasse spesiell simpelthen. Ingen annen katt jeg har hatt gir meg mer varme, nærhet og hengivenhet enn Sabriel.

Hun ER helt spesiell, lille kjærlighetsklumpen min. Det kan i grunnen ikke med ord beskrives, selvom kjærlighetsklump føles dekkende...

 
 
 
 
Norsk English
Twobarks Design